Addy van Meerten en Jose Brunselaar zijn De Taalmeiden. Ze proberen anderen in de regio die ook moeite hebben met lezen en schrijven te stimuleren daar iets aan te doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Addy van Meerten en Jose Brunselaar zijn De Taalmeiden. Ze proberen anderen in de regio die ook moeite hebben met lezen en schrijven te stimuleren daar iets aan te doen. © Bibliotheek Rivierenland

Taalvaardigheid in Rivierenland moet beter en dat vraagt nieuwe methoden: ‘Laten zien dat je je niet hoeft te schamen’

TIEL - Met een nieuwe methode gaan de gemeenten in Rivierenland de hardnekkige laaggeletterdheid in het gebied te lijf. Voor het eerst moet straks meetbaar zijn of de aanpak werkt. 

1 reactie

  • Banis

    1 jaar geleden
    Fijn dat dit weer eens aandacht krijgt. Zou structureel moeten. Wat ik alleen maar niet begrijp is dat er vanuit de overheid in deze regio geen grotere initiatieven ontstaan gericht op de jeugd: basisscholen en middelbare scholen. Die lopen al op hun tenen om het basisarrangement te verzorgen, met leerlingen die behoefte hebben aan een beter en groter taalaanbod. Dan pak je het bij de basis aan en voorkom je symptoom-bestrijding, wat een boel geld extra kost.

Rivierenland