Volledig scherm
Serhat Koc was opnieuw trefzeker voor TEC. © Raphael Drent

TEC raakt koppositie kwijt door gelijkspel tegen OFC

TIEL - TEC heeft voor de tweede keer dit seizoen niet kunnen winnen van OFC. In Oostzaan werd het eerder dit seizoen al 3-1, nu bleef TEC steken op 1-1. Duur puntenverlies, want Jong Volendam won met 5-3 tegen Blauw Geel'38 en nam de koppositie in de derde divisie over. 

TEC startte zonder de gebruikelijke backs Gregory Viereck en Randel Shakison, die niet fit waren. Zij werden vervangen door Delano Paskald en Joël Beukhof. De Tielse ploeg had het lastig met de nummer vijf van de ranglijst. Met name de backs van OFC mochten veel opkomen van TEC. Voor direct gevaar zorgde dat echter niet.

OFC werd na een klein half uur voor het eerst wél gevaarlijk. Na een foute inschatting van Nicky Kuiper, stond de spits van OFC vrij voor doelman Sebastiaan van der Sman. De goalie van Tiel was wel wakker en redde met de voet. Van der Sman stond ook op slag van rust in de weg bij een afstandsschot. Van zeker 25 meter werd de bal richting zijn doel gepoeierd, maar de doelman redde stijlvol waardoor het halverwege nog 0-0 was.

Topscorer

Na de pauze gebeurde er meer en kwam de thuisploeg via topscorer Serhat Koc op voorsprong. Zijn inzet werd eerst nog gered door keeper Brian van der Werff, maar drie tellen later tikte Koc alsnog binnen voor de 1-0.

Na de openingsgoal kwam de wedstrijd echt tot leven en ging het spel heen en weer. In de 54ste minuut kopte Mike Brantjes uit een corner net over. Dat deed Koc twee minuten later ook aan de andere kant. Na een uur spelen had Matthieu van den Assem het duel moeten beslissen, maar hij faalde oog in oog met Van der Werff en schoot naast.

OFC drong in de slotfase nog maar eens aan en kwam tien minuten voor tijd terecht op 1-1. Uit een corner werd de bal bij de tweede paal terug gekopt naar de eerste, waar invaller Mohamed Cherif het laatste tikje gaf: 1-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland