Tiel kampt al langer met leegstand
Volledig scherm
Tiel kampt al langer met leegstand © Foto Jan Bouwhuis

Tiel houdt vast aan stadsmakelaar

TIEL - Tiel ziet de inzet van een stadsmakelaar nog altijd als beste oplossing om de leegstandsproblematiek in het centrum aan te pakken. Er is nu echter geen geld voor deze functie. De kosten voor  het extra aantrekkelijk maken van het centrum moeten door de ondernemers zelf worden opgehoest.

3 reacties

 • Fred

  5 jaar geleden
  V&D, Bruna zijn slechts enkele namen die ik zag vertrekken. Maar ook detaillisten die voor een minimaal oppervlak zo'n 50.000 euro per jaar mochten betalen. Het ligt dus echt niet alleen aan de gemeente Tiel.
 • Janneman

  5 jaar geleden
  Trekken aan een dood paard Tiel heeft de slag jaren geleden al verloren. Daarna kwam er internet concurrentie en een beleid om auto’s en daarmee publiek van buiten te weren. Ophouden, het uitstervingsbeleid is jaren geleden al ingezet en wordt geleidelijk afgerond.
 • tgm beuningen

  5 jaar geleden
  Hoe meer winkels aan de randen van het centrum, hoe meer leegstand in het centrum. Merkwaardige keuze dus van een bestuur dat zegt de binnenstad te willen revitaliseren. En het voor de winkeliers in de binnenstad, en hun klanten, allemaal nog duurder maken kan ook alleen maar tot meer leegstand leiden. Zou voor iedereen dus beter zijn als hier het belang van stadsbestuurders (met soms zeer merkwaardige hobbies) ondergeschikt wordt aan het algemeen belang.