Volledig scherm
Vertier bij de luchtkussens in 2015 © Raphael Drent

Tiel last luchtkussenspektakel Koningsdag af nu slecht weer dreigt

TIEL - De Oranjevereniging Tiel heeft het geplande luchtkussenspektakel op de Veemarkt en het kanovaren in de stadsgracht tijdens de komende viering van Koningsdag afgelast nu er slecht weer dreigt. 

Volgens voorzitter Wim van Oort van de Oranjeverening zal het met de verwachte weersomstandigheden (regen en windkracht 4) zaterdag niet lukken de festiviteiten in goede banen te leiden. Het Koningsconcert in de Maartenskerk en de vrijmarkt voor de kinderen in Tiel gaan wel door. 

Teleurgesteld

Van Oort snapt dat veel kinderen en ouders teleurgesteld zullen zijn. Een andere optie zag het bestuur echter niet. Om de kinderen te compenseren wil de Oranjevereniging het luchtkussenspektakel later dit jaar alsnog organiseren. 

Eerder bleek al dat de Oranjevereniging amper vrijwilligers kon vinden. Die vrijwilligers moesten als begeleider een oogje in het zeil moesten houden bij de negen grote luchtkussens. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland