Eveline Van Elk
Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Tiel moet betalen om voorlopig niet mee te gaan in nieuw afvalsysteem

TIEL - Avri geeft Tiel een jaar uitstel om mee te doen aan het nieuwe regionale afvalsysteem, maar dat brengt wel kosten met zich mee. En na een jaar moet Tiel echt de knoop doorhakken: mee met Avri of op eigen houtje verder.

20 reacties

 • Peter Meter

  4 jaar geleden
  Bary u spreekt wel vaak voor alle bewoners. Ik ben het als inwoner van Tiel wel eens met het nieuwe systeem. We moeten onze afvalberg terug dringen, dit kan alleen als we nog meer prikkels krijgen. Tevens moet de verpakkingsindustrie ook aan het werk. Gaat lukken als we maar willen.
 • Peter Meter

  4 jaar geleden
  Avri moet gewoon zelf ook nog leren flexibel te worden. Ze kunnen toch ook voor de IBOR gemeenten verschillende Dienst verlenings overeenkomsten uitvoeren, dus waarom dan niet voor afval? 
 • Bary E.M.

  4 jaar geleden
  Dat klopt inderdaad. Maar feit is dat er nu een volkomen ander politiek landschap in Tiel is. Maar feit is ook dat de Tielse burger het nieuwe systeem nooit gewild heeft. Sterker: het is ooit opgelegd omdat de dwangmethode was dat er minder afval moest komen. En om daar nu een boete voor te rekenen die omgeslagen zal worden in gemeentelijke hogere belastingen is wel heel erg zuur. Afval scheiden loont dus niet, is mijn stelling. Over draagvlak gesproken...
 • CartignyErnest

  4 jaar geleden
  Volgens mij was de vorige wethouder van Tiel die dit in zijn pakket had zwaar voorstander van de nieuwe werkwijze. En de besluiten zijn niet zomaar door een volgende wethouder terug te draaien.
 • Bary E.M.

  4 jaar geleden
  AVRI is uitvoerend bestuursorgaan dat opdrachten uitvoert namens 10 deelnemende gemeenten. De verantwoordelijke wethouders vormen het bestuur. De beloftes bij de recente gemeenteraadsverkiezingen moeten nagekomen worden of u had op een andere partij moeten stemmen. Het in Tiel overeengekomen coalitie-akkoord moet gewoon uitgevoerd worden. Dat is het beleid en niet de AVRI ! En zo niet: dan is er gewoon (...) sprake van kiezersbedrog. Ik wens onze wethouder trouwens veel wijsheid...... en standvastigheid.