Eveline Van Elk
Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Tiel mort, maar voert afvalsysteem al in 2019 in

TIEL - De gemeente Tiel mort, maar gaat tóch overstag en voert het fel bediscussieerde nieuwe afvalsysteem al in 2019 in. Wel maakt de gemeente het geschil met de Avri aanhangig bij de provincie.

10 reacties

 • japioooo

  4 jaar geleden
  Paar zakken opsparen en dan gezamenlijk op een afgesproken datum begin 2019 gratis naar de milieustraat brengen lijkt me een mooie om mee te beginnen. Heeft dat geen effect dan gooi ik de zakken op het werk in de container (helaas kan dat weer AVRI zijn). Tegen die tijd voorzie ik meer initiatieven waarbij we het afval kunnen aanbieden aan een andere partij dan de AVRI. 
 • Lauwe

  4 jaar geleden
  Jammer .... Tiel is gezwicht voor de chantage van de AVRI. Nu is alleen West Maas en Waal nog over en die heeft gelukkig in DAR in Nijmegen een goed alternatief. DAR zamelt ook in in Druten, dus die kunnen West Maas en Waal er makkelijk bij hebben.
 • Enspijk

  4 jaar geleden
  Om te beginnen ben ik het ook oneens met dit systeem, maar waar gaat u uw afvalzakjes dan laten?
 • Bary E.M.

  4 jaar geleden
  @Ommeren: ik ben het niet met u eens. Wie gisteravond als toehoorder op de publieke tribune de discussie heeft aangehoord, komt tot een heel andere constatering. Het is ook erg jammer dat die tribune niet bepaald druk bezocht werd door de inwoners van de gemeente. Ik heb ook op 1 van de3 coalitie-partijen gestemd en voel me nog steeds vertegenwoordigd door het gesloten akkoord. Dat er besloten is tot arbitrage door de Provincie is helaas de allerlaatste noodzakelijke stap geweest. Burgers moeten niet klagen via de krant,maar vooral hun volksvertegenwoordigers steunen.
 • japioooo

  4 jaar geleden
  Het is schandalig op welke wijze de stem van het volk wordt genegeerd. En dan met name in de andere gemeenten. Maar ook deze uitkomst in Tiel is uitermate teleurstellend en een groot risico voor de begroting voor volgend jaar. Persoonlijk weiger ik om ook maar 1 zak in die ondergrondse container te stoppen. Hiermee wordt de doelstelling van de AVRI gehaald mbt de beperking van het restafval (0 kilo). Hulde voor dit beleid. Als iedereen dat doet worden we de schoonste gemeente!!!