Tiel-West zal als eerste massaal over moeten stappen naar inductiekoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tiel-West zal als eerste massaal over moeten stappen naar inductiekoken. © ANP

Tiel-West gaat als eerste van het aardgas af: ‘Minst lastige wijk om in Tiel te starten’

TIEL - Tiel wil de woningen en appartementen in het oude, westelijke deel van de stad de komende jaren als eerste van het aardgas afhalen. Daarna moet de noordzijde van Tiel volgen. 

6 reacties

 • Jan Zomers

  4 maanden geleden
  Waterstof is gevaarlijk - ik herinner me uit de jaren 50 van de vorige eeuw... de waterstofbom. De eerste waterstofbom, met de codenaam Ivy Mike, werd op 1 november 1952, tot ontploffing gebracht op het atol Eniwetok (dat hoort bij de Marshalleilanden). Deze explosie (10 megaton TNT-equivalent) had een grotere kracht dan alle geallieerde bommen van de Tweede Wereldoorlog bij elkaar.
 • Toos Groen

  4 maanden geleden
  Warmtenet met midden- of hoogtemperatuur, dat is dus echt het paard achter de wagen spannen! Alle deskundigen zijn het erover eens dat je eerst moet isoleren, dat verdient andere maatregelen vanzelf terug. Dan is er helemaal geen sprake van dubbele investeringen.
 • Corien Rem

  4 maanden geleden
  Hoor bekenden die aan zo'n collectief warmtenet zitten vooral klachten over torenhoge prijzen. Overstappen naar een andere leveranciet kan niet en een monopolis buit die positie natuurlijk uit. Milieubewust verwarmen prima, maar dan wel met stevig toezicht op prijzen en technisch onderhoud, wat mij betreft. Het kan toch niet zo zijn dat een gezin in een middenflat met wijkverwarmin4x zoveel aan energie kwijt is als een vergelijkbaar huishouden in een rijtjeshuis, dat zelf de leverancier koos?
 • G. Turan

  4 maanden geleden
  Misschien zou de gemeente Tiel zich eerst eens druk moeten maken over de bewoners van Passewaaij die noodgedwongen zijn aangesloten op het wko systeem van Eteck. Al 10 jaar ellende en nu ook nog eens tarieven waar je bang van word. Ondanks alle ellende en een niet werkend systeem gaan wij voor hetzelfde verbruik dit jaar ruim 700 euro meer betalen. In 10 jaar is er nooit enkele steun of bijstand geweest vanuit de gemeente Tiel. Schandalig.
 • Ariane van Veel

  4 maanden geleden
  Waarom geen waterstof. De infrastructuur van de gasvoorziening ligt eral. En cv-ketels kunnen aangepast.

Rivierenland