Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaak Rivierenland is de organisatie die in 2015 in de plaats kwam van UWV, werkbedrijf Lander en de vier sociale diensten van Bommelerwaard, Culemborg, Geldermalsen en Tiel en het Werkgevers Advies Punt. © Joyce van Sterkenburg

Tiel wil toch bij Werkzaak blijven, maar wel meer te zeggen hebben

TIEL - Tiel betaalt veel meer dan andere gemeenten in Rivierenland aan Werkzaak Rivierenland om mensen te begeleiden die moeilijk aan het werk komen. Dat moet veranderen, wil Tiel toch mee blijven doen aan Werkzaak.

Kleinere gemeente als Neder-Betuwe, Buren en West Maas en Waal hebben nu evenveel te vertellen over het beleid van Werkzaak Rivierenland als de gemeente Tiel, dat 53 procent van de kosten draagt van de regionale samenwerking die mensen probeert weer terug te krijgen in het arbeidsproces. ,,En die drie gemeenten doen niet eens aan alles mee‘’, zegt de Tielse wethouder Marcel Melissen. De negen gemeenten van Regio Rivierenland dragen jaarlijks in totaal ruim 12 miljoen euro bij aan Werkzaak. Elke gemeente heeft nu één gelijke stem in het bestuur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland