Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie.

Tiel zit boven op vuurwerkoverlast in laatste dagen van het jaar

TIEL - Tielenaren die voor de eindejaarsviering tóch al vuurwerk willen afsteken, moeten oppassen. Met een meldpunt én de inzet van boa's die meteen op een melding worden afgestuurd, wil de stad vuurwerkoverlast aanpakken. 

Vanaf 27 december tot en met 30 december is er een mobiele telefoonnummer, waar Tielenaren tussen acht uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds hun vuurwerkoverlast kunnen melden. De medewerker van Avri aan de andere kant van de lijn kan bij een klacht vervolgens direct drie tweetallen van boa’s aansturen die naar de betreffende straat fietsen, lopen of rijden. Het is de eerste keer dat Tiel experimenteert met een dergelijk meldpunt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland