Boeren tijdens een eerdere actie op de snelweg. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Boeren tijdens een eerdere actie op de snelweg. Foto ter illustratie. © ANP

Tielenaar (33) opgepakt voor rijden met zijn tractor over A15: ‘Levensgevaarlijk’

Een 33-jarige man uit Tiel is woensdagochtend opgepakt in Den Haag omdat hij, ondanks aanwijzingen van de politie, met zijn tractor over de A15 bij Gorinchem was blijven rijden. De Tielenaar was onderweg naar de boerenprotesten in de hofstad.

Een colonne van zo’n tweehonderd tractoren reed woensdagochtend vanaf Vuren, waar boeren uit onder meer Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard zich hadden verzameld, richting de boerenprotesten in Den Haag. De deelnemers mochten van de politieagenten door wie ze werden begeleid niet over de snelweg rijden.

Levensgevaarlijk

Eén van de boeren besloot tegen de afspraken in toch de A15 te nemen. ,,Hij bleef ondanks waarschuwingen van de politie langdurig op de snelweg rijden. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk, met een tractor die maximaal vijftig of zestig kilometer per uur rijdt in de ochtendspits’’, aldus een woordvoerder van de politie.

De man kon uiteindelijk in Den Haag worden aangehouden. Hij zit momenteel vast. Later wordt besloten of de man een nacht in de cel moet doorbrengen. 

Ook op andere plaatsen in het land reden boeren over de snelweg. Zo reed een groepje van circa 15 boeren woensdagochtend over de A12. Dinsdagavond werd een groep van zo'n dertig actievoerders al van de weg gehaald en bekeurd

Rivierenland