Tielenaar bedreigd met vuurwapen, politie haalt met getrokken wapens verdachten van de weg

Update en videoHOENDERLOO/TIEL - De politie heeft vrijdagavond met meerdere auto's een voertuig van de weg geplukt op de A50 bij Hoenderloo. De drie inzittenden zouden even daarvoor een 30-jarige Tielenaar met vuurwapens hebben bedreigd bij een woning in het centrum van de stad. Een ‘langer lopend zakelijk geschil over geld’ zou daaraan ten grondslag liggen.

De auto werd tot stilstand gebracht op de Arnhemseweg in Apeldoorn. In het voertuig werden wapens aangetroffen, waaronder een boksbeugel. De drie inzittenden zijn aangehouden. Zij zijn 28, 18 en 28 jaar oud en komen allen uit Veendam. Ze worden verdacht van bedreiging en bezit van (vuur)wapens en worden vandaag verhoord. De melding over de bedreiging kwam gisteravond rond 20.20 uur binnen. Een woordvoerder spreekt op Twitter van een ‘forse bedreiging’. 

De recherche doet verder onderzoek. De auto werd op de A50 ter hoogte van knooppunt Grijsoord gesignaleerd via kentekenherkenning. De politie gebruikte bij de aanhouding de ‘benaderingstechniek gevaarlijke verdachten’, ook wel uitpraatprocedure genoemd. Met getrokken wapens werden de drie personen uit de BMW gehaald.

Volgens een ooggetuige kwam een landelijke arrestatie-eenheid met meerdere wagens ter plekke. Een berger heeft de auto afgesleept.  Een hondeneenheid werd ingezet voor onderzoek in de de auto.

Volledig scherm
De politie met de in beslag genomen BMW in Hoenderloo. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland