Volledig scherm
De politie doet nachtelijk onderzoek op de Pimpernel in Tiel. © Persbureau Heitink / Marco van Deick

Tielenaar doet voordeur open en wordt in het holst van de nacht overvallen in zijn eigen woning

Bij een woningoverval in Tiel is in de nacht van zondag op maandag een persoon gewond geraakt. Het gaat om de bewoner van het huis. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Ze kwamen eenvoudig binnen, de twee mannen die zondagnacht een inwoner van Tiel beroofden. Ze belden simpelweg aan waarop de bewoner van het huis aan de Pimpernel rond 03.00 uur de voordeur opende. Ze beroofden de bewoner van een som contant geld. Om hoe veel geld het gaat wil de politie niet zeggen.

De overvallers drongen de woning binnen en bedreigden de bewoner met een (vermoedelijk) vuurwapen en een steekwapen. De mannen dwongen de bewoner tot afgifte van geld en gingen er uiteindelijk met onbekende bestemming vandoor. De bewoner liep daarbij lichte verwondingen op en werd daarvoor door ambulancepersoneel behandeld.

De politie wil om redenen van privacy ook niets zeggen over het slachtoffer. Onbekend is daarom of het gaat om een man, een vrouw of misschien zelfs een gezin. Ook de leeftijd van het slachtoffer blijft geheim. De politie laat evenmin iets los over het hoe en waarom van de overval. Of de daders wisten dat er op dit specifieke adres - een sociale huurwoning in een straat vol rijtjeshuizen - iets te halen viel, kon de politie niet vertellen.

Signalement

De politie is op zoek naar de daders en heeft een signalement uitgedaan. Het gaat om een man van ongeveer 1.80 lang met een breed postuur. Hij droeg een jeans en een legergroene jas. De man had handschoenen aan en een bivakmuts op. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent.

De tweede dader is een man van ongeveer 1.75 lang met een dikker postuur. Hij droeg een jeans en een zwarte jas. Ook deze man had handschoenen aan en droeg een bivakmuts.

Politie zoekt beeld

De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben wat in verband kan worden gebracht met de overval. Wie in het bezit is van een camera waarop mogelijk beelden van de overval en de twee overvallers te zien zijn, wordt ook verzocht zich bij de politie te melden. Dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Volledig scherm
Pimpernel, een straat op Passewaaij in Tiel © Google Maps
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland