Volledig scherm
De speeltuin aan het Sterrebos in Tiel. © William Hoogteyling

Tielenaren onderhouden speeltuinen in hun buurt zelf

TIEL - Tielenaren moeten de kar gaan trekken van de op te richten stichting Tiel Speelt. Die organisatie wordt verantwoordelijk voor het voortbestaan van speelplekken voor kinderen tot 12 jaar. De stichting krijgt jaarlijks 100.000 euro van de gemeente.

De gemeente zoekt nu vrijwilligers voor het stichtingsbestuur. Wethouder Marcel Melissen kondigde in september 2017 al aan dat het speeltuinbeheer op de schouders van Tielenaren moest rusten, anders zouden de plekken verdwijnen. 

Het stadsbestuur stuurt er sinds anderhalf jaar op aan dat bewoners zorgen voor het onderhoud van de speelterreinen. Op meerdere plekken zijn werkgroepen gevormd; Tiel Speelt gaat over de verdeling van het beschikbare geld aan die werkgroepen. De jaarlijkse 100.000 euro die de gemeente vrijmaakt, is aanzienlijk minder dan de circa 2,5 ton die Tiel voorheen aan de speeltuinen uitgaf. De stichting kan daarnaast extra financiën zoals subsidies en sponsorgelden werven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland