Volledig scherm
© Thinkstock

Tielse 14 jaar cel in voor doodslag op echtgenoot

ARNHEM - Een 59-jarige vrouw uit Tiel moet veertien jaar de cel in voor doodslag op haar man Guus Völker. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem vandaag besloten.

De Tielse kreeg eerder al dezelfde gevangenisstraf van het hof opgelegd, maar de Hoge Raad bepaalde vorig jaar dat het hof de zaak opnieuw moest behandelen omdat de vrouw was veroordeeld voor moord, terwijl het ook doodslag kon zijn.

Bewijs
Hoewel de vrouw ontkent, vindt het hof dat bewezen is dat zij haar man heeft gedood. Maar hoewel ze in de maanden voor haar daad op internet heeft gezocht naar informatie, staat volgens het hof niet vast dat ze toen al had besloten dat ze haar man om het leven zou brengen. Ook is niet helemaal duidelijk wat er in de nacht van 19 op 20 oktober 2011 precies is gebeurd, zodat het onbewezen blijft of de Tielse nog heeft geaarzeld voor ze haar man doodde.

Een weloverwogen besluit is een voorwaarde voor veroordeling voor moord.

Inbrekers
De vrouw sloeg haar man tegen zijn hoofd en stak hem in de borst. Daarna belde ze het alarmnummer met het verhaal dat er inbrekers in huis waren. Maar de politie vond bloedspetters op haar nachtjapon en bloedsporen in haar aparte slaapkamer. Ook bleek dat de Tielse al jaren buitenechtelijke avontuurtjes had.

Koelbloedig
De rechtbank veroordeelde haar eerder tot zestien jaar cel wegens moord. Het hof kwam de eerste keer tot veertien jaar voor moord. Hoewel de vrouw nu niet meer veroordeeld is voor moord, blijft de straf hetzelfde wegens de 'zeer koelbloedige en berekende manier' waarop ze heeft gehandeld.

Rivierenland