Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Saskia Berdenis van Berlekom

Tielse boa’s jagen op vuurwerkvandaal: ‘In de wijk is het verschrikkelijk’

ReportageTIEL - In de dagen voor oud en nieuw bindt Tiel de strijd aan met vroeg afsteken van vuurwerk. Toezichthouders hebben een meldpunt en zijn de hele dag en avond in de stad. Maar iemand betrappen met vuurwerk blijkt nog niet gemakkelijk. Op stap met de toezichthouders. 

Het is rond 20.00 uur in een straat vlakbij winkelcentrum Passewaaij in Tiel als op vijftig meter van boa’s Thomas en Martijn een flinke knal te horen is. Rook dwarrelt weg terwijl de twee toezichthouders met versnelde pas de straat inlopen, naar de knal toe.

Helaas voor ze bewegen ze niet naar een stilstaand groepje jongeren, maar naar een groepje van vijf dat snel weg rent. Aan de andere kant van de straat lopen, toevallig, nog twee toezichthouders, in burger.

Ook zij hebben de knal gehoord en gezien waar het vandaan kwam. Maar ze zagen net als Martijn en Thomas niet precies wie de vuurwerkbom gooide. Ze besluiten het vijftal aan te spreken, Martijn en Thomas wachten om de hoek.

Ze komen alle vier te laat. De jongens gaan snel een huis naar binnen, de boa’s besluiten niet aan te bellen. ,,We weten immers niet wie gegooid heeft.’’

Quote

Jongeren krijgen een halt-tra­ject of een boete en daarmee een aanteke­ning in hun strafdos­sier. Sommige ouders begrijpen dat echt niet.

Thomas en Martijn, Boa's in Tiel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland