Tielenaar Shakib Sana - huisarts in Rotterdam en Leerdam - maakt zich zorgen over mensen in achterstandswijken die nog niet zijn gevaccineerd. Maar een vaccinatieplicht? Dat gaat hem te ver. ,,Mensen moeten zelf de keuze maken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tielenaar Shakib Sana - huisarts in Rotterdam en Leerdam - maakt zich zorgen over mensen in achterstandswijken die nog niet zijn gevaccineerd. Maar een vaccinatieplicht? Dat gaat hem te ver. ,,Mensen moeten zelf de keuze maken.” © Raphael Drent

Tielse huisarts schreef open brief aan minister over vaccinaties: ‘Mensen moeten zelf de keuze maken. Maar we moeten ze wél goed informeren’

het gesprekTIEL - Shakib Sana was net 17 toen hij vanuit Afghanistan in een asielzoekerscentrum in Nederland belandde. Hij wilde piloot worden, maar denkt nu dat de jongen van toen trots zou zijn op de man die hij is geworden: vader, echtgenoot en huisarts, die opkomt voor mensen in achterstandswijken.

7 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @J.Zomers het staat gewoon in de grondwet dat het kabinet met één mond dient te spreken, dan had ze maar eerder zelf moeten opstappen. Eigen schuld dus!
 • Daan Janssen

  1 jaar geleden
  Mensen moeten zelf de keuze maken, maar de meesten vergeten dat ze ook zelf de gevolgen van die keuze moeten dragen.
 • A. Diepeveen

  1 jaar geleden
  Dappere arts. Kans is groot dat hij op non actief wordt gezet. We schelden over de wantoestanden in Rusland maar hier is het ook raar. Eerst moest Omzigt sensibiliseren...lukte niet dan maar funktie elders, nu Mona Keijzer die weet dat plassen op terras alleen met pasje kan onzin is en wordt ontslagen!! Rutte de Poetin van de lage landen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Mattie, Mona Keijzer is ook eerlijk - je ziet wat er met haar gebeurt... ze krijgt van Rutte op staande voet ontslag. In Nederland moet je bij Corona en vaccinatie meelopen met het beleid van Hugo de Jonge en Mark Rutte, als je dit niet doet dan zwaait er wat.
 • Joes Rolsteen

  1 jaar geleden
  Of ontslagen.
 1. Roemeens gezin in aftandse huurflat van 1000 euro is de wanhoop nabij: ‘Meisje van 8 had één broek’
  PREMIUM
  6

  Roemeens gezin in aftandse huurflat van 1000 euro is de wanhoop nabij: ‘Meisje van 8 had één broek’

  Een Roemeens arbeidersgezin in een aftandse flat in Rotterdam. Met een gigantische huur, zonder meubels, kleding en eten. De dochter van 8 jaar oud had maar één broek. Een veelgelezen bericht van straatarts Michelle van Tongerloo daarover op LinkedIn leidt ertoe dat Rotterdammers massaal geld en spullen inzamelen. Maar daarmee is de achterliggende problematiek nog niet opgelost.