Volledig scherm
© DG

Tielse meisjes betast ‘uit nieuwsgierigheid’

ARNHEM/TIEL - Onvoorstelbaar. Ontoelaatbaar. Dieptriest. De 49-jarige Amsterdammer had gisteren voor de rechtbank in Arnhem geen goed woord over voor zijn eigen gedrag. Hij misbruikte in februari van dit jaar twee jonge meisjes in Tiel, een derde liet hij toekijken. Het Openbaar Ministerie eist nu een celstraf van vijftien maanden, waarvan tien voorwaardelijk.

Het gebeurde allemaal onder invloed van sterke wiet, zo verklaarde man. „Ik paste een week lang op het huis van een vriend van mij. Ik ging naar de coffeeshop, raakte gedrogeerd. Toen ik weer buiten kwam, zag ik drie meisjes voorbij fietsen.”

Boomhut
Hij volgt het drietal – leeftijd zes en zeven jaar - naar een klein pleintje, ingeklemd tussen een paar flatgebouwen en gaat later met ze naar een boomhut in de buurt. „Van het een kwam het ander", zei hij dinsdag in de rechtbank. „Ik vond het ongemakkelijk, maar ook interessant. Was nieuwsgierig.”

Nadat hij naderhand via social media is getraceerd geeft de Amsterdammer zich in maart van dit jaar aan bij de politie.

Onrust
In Tiel zorgde de zaak voor onrust. Dat wordt de man ook aangerekend. „Kinderen moeten naar buiten kunnen, de wereld ontdekken”, betoogde de officier van justitie. „Als ouder moet je erop vertrouwen dat zoiets allemaal veilig gebeurt. De verdachte heeft ervoor gezorgd dat het gegeven vertrouwen een flinke knauw heeft gekregen.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Rivierenland