Volledig scherm
PREMIUM
Tiel 25/10/2019 Buah Hati Molukkers maken Tifa's en opbrengst gaat naar slachtoffers aardbeving Molukken iov Gelderlander foto Raphael Drent © Foto Raphael Drent

Tielse Molukkers zamelen geld in voor aardbeving: ‘We voelen ons verbonden’

TIEL - Tielse Molukkers organiseren inzamelingsacties voor de mensen die getroffen zijn door de aardbevingen op de Molukken. In gemeenschapshuis Buah Hati in Tiel vertellen de initiatiefnemers over hun ideeën. Allemaal hebben ze familie op de Molukken.

Elke vrijdagavond komt werkgroep Kayu Nangka samen in Buah Hati in Tiel. Deelnemers werken er aan hun eigen tifa, een Molukse trommel. Met beitels hakken ze een boomstam uit, vervolgens versieren ze de buitenkant en als laatste wordt er een dierenvel overheen gespannen.

De werkgroep verloot binnenkort zo’n zelfgemaakte tifa. Het is één van de acties om geld in te zamelen voor de Molukken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland