Tiel Pinksteren op de JohannesschoolFoto William Hoogteyling
Volledig scherm
Tiel Pinksteren op de JohannesschoolFoto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Tielse Pinksterviering in het wit

TIEL - Een witte vlaag waaide gisteren over het plein van de Johannesschool in Tiel: tientallen leerkrachten, ouders en leerlingen van de vrije school vierden in spierwitte kledij het Pinksterfeest, de christelijke feestdag waarmee de uitstorting van de Heilige Geest wordt herdacht. 

,,Wit staat voor licht en reinheid’’, weet administratiemedewerker Patty Farrelly. In de middag werd er op het plein gedanst rond de meiboom. ,,Daarmee vieren we het voorjaar’’, aldus Farrelly. Een jaarlijkse traditie waarmee de boom ook wordt versierd met linten. 

Boogschieten

De klassen tot en met groep 5 hadden gedurende de ochtend een knutselprogramma in de klas. Vanaf groep 6 gingen de leerlingen naar een afgehuurd veldje om te boogschieten. ,,Daarmee leer je recht op je doel af te gaan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland