Volledig scherm
Bij het RSG Lingecollege aan de Teisterbantlaan in Tiel ging de verwarming lager; scholieren kregen het advies warme kleren aan te doen. © Foto Jan Bouwhuis

Tielse school draait verwarming lager voor het klimaat

TIEL - Sjaals en mutsen in de klas en overal lessen over het klimaat. Het Lingecollege in Tiel besteedde gisteren op eigen wijze aandacht aan de klimaatacties.

Niet alle leerlingen waren er: van zowel de locatie Heiligestraat (havo/vwo) als Teisterbantlaan (vmbo) gingen er zo'n dertig klimaatspijbelaars naar Den Haag om actie te voeren voor een beter klimaatbeleid. ,,We hebben gezegd dat we ze niet als ongeoorloofd afwezig zouden melden'', zegt locatiedirecteur Han ter Reegen van de vmbo-locatie. Bewijs van hun tocht naar de politieke hoofdstad hoefden ze niet te leveren. Wel moesten ze een briefje, ondertekend door de ouders, laten zien. ,,We hopen zo ook thuis een gesprek op gang te brengen.''

Waarschuwing tegen klimaatverandering

Voor de meerderheid die wel op school kwam, wilde het Lingecollege ook activiteiten organiseren op het gebied van milieu en duurzaamheid. Op de Teisterbantlaan ging de verwarming wat lager en kregen de scholieren het advies warme kleren aan te doen. Op de Heiligestraat draaide in de aula de hele dag een film die waarschuwt tegen klimaatverandering. Daarnaast werden op het Lingecollege bij verschillende vakken lessen gegeven over het klimaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland