Volledig scherm
De studenten met hun Stranger Things bordspel © Foto Raphael Drent

Tielse studenten maken bordspel van Netflixserie Stranger Things

TIEL - Dankzij vier studenten van het ROC Rivor in Tiel is de populaire Netflixserie Stranger Things nu ook een bordspel. 

Stranger Things gaat over de mysterieuze verdwijning van de 12-jarige Will Byers, in een klein stadje in het Amerika van de jaren tachtig. De serie hield afgelopen jaar wereldwijd miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd, waaronder Kim Wiltink (20), Fleur van Iterson (18) en Dian de Ridder (17) uit Tiel.

Thematiek

Nadat zij van het ROC de opdracht kregen om een spel te ontwikkelen, twijfelden ze geen moment. Samen met Romy van Breemen (18), die de serie nog moet zien, gingen ze aan de slag.

Een bordspel van de serie maken kostte wel wat moeite, vond Fleur. ,,We wilden ons niet beperken tot alleen de mensen die Stranger Things kennen. Iedereen moet het kunnen spelen. Tegelijkertijd probeerden we wel de thematiek uit de serie naar het spel te vertalen.’’

Twee werelden

Uiteindelijk kozen ze voor een bordspel dat doet denken aan ganzenbord: spelers doorkruisen al dobbelend twee werelden. Onderweg moeten zij opdrachten uitvoeren of vragen beantwoorden. Of het ooit verkrijgbaar is? ,,Die kans lijkt ons heel klein, alleen al vanwege gedoe met auteursrechten’’, vertelt Fleur. ,,Dit najaar verschijnt alweer het tweede seizoen van Stranger Things, misschien dat we dan gewoon weer een nieuw bordspel maken.’’

Rivierenland