Striptekenaar Arie van Vliet heeft een stripboek gemaakt naar aanleiding van 100 jarig bestaan van woningcorporatie SCW.
Volledig scherm
PREMIUM
Striptekenaar Arie van Vliet heeft een stripboek gemaakt naar aanleiding van 100 jarig bestaan van woningcorporatie SCW. © Foto Raphael Drent

Tielse woongeschiedenis in stripvorm gegoten

TIEL - De geschiedenis van de Tielse woningcorporatie SCW is nu terug te lezen in een stripboek, dat in de afgelopen week op de deurmat van huurders viel. Tekenaar Arie van Vliet voert de lezers langs de belangrijke gebeurtenissen in het honderdjarig bestaan.

In het verhaal komt een groepje tieners een heuse Tijdgeest tegen. Hij neemt ze mee naar honderd jaar geleden, toen de corporatie is opgericht. De trip gaat vervolgens verder via de Tweede Wereldoorlog, de realisatie van de Molukse Wijk, de fusies met andere corporaties en de bouw van De Vier Gravinnen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland