Annemiek uit het Betuwse Tiel heeft altijd al een liefde voor eten gehad.
Volledig scherm
Annemiek uit het Betuwse Tiel heeft altijd al een liefde voor eten gehad. © Keukenliefde

'Tip voor alle kerstkoks: probeer vooral géén nieuw recept uit'

kerstbloggersTIEL/ NIJMEGEN - Blogger Annemiek Verweij van Keukenliefde gelooft niet in foodhypes. Op haar site geen #healthy-recepten of superfoods.

„Ik kook wat ik lekker vind en waar ik zin in heb. De recepten op mijn blog probeer ik zo makkelijk mogelijk te maken, met een minimaal aantal ingrediënten, maar wel veel smaak.”

Award
Dat is niet onopgemerkt gebleven. Verweij schaart zich met 300.000 bezoekers per maand inmiddels in het rijtje van bekende floodbloggers zoals Nina de Bruijn en Elise Gruppen van Chickslovefood en won in oktober dit jaar de Food Blog Award in de categorie 'Food Blog van het jaar 2016'.

Maandsalaris
„Het is heel vlot gegaan. Toen ik vier jaar geleden begon, wilde ik gewoon recepten delen en wist ik niet eens dat je geld kon verdienen met bloggen. Al snel stroomden de reacties binnen en ging mijn site steeds meer tijd kosten.” In 2015 zegde ze haar baan op om zich volledig op Keukenliefde te concentreren. Inmiddels verdient ze ‘een goed maandsalaris’ met advertenties, marketingcampagnes en gesponsorde recepten.

Stap-voor-stap
De sleutel tot haar succes? „Hard werken en veel geluk”, meent ze. Of nou ja, dat ze al snel dagelijks in plaats van wekelijks recepten ging posten zal hebben meegeholpen. En ook haar stap-voor-stap-foto’s zullen geen bezoekers wegjagen. „Die extra foto’s kosten veel tijd en energie, maar mensen hebben er ook veel aan. Zo zien ze dat recepten die ingewikkeld lijken, eigenlijk heel simpel zijn.”

Kersttip
Haar gouden kersttip voor alle thuiskoks: „Veel mensen willen voor het kerstdiner opeens een heel moeilijk recept maken of proberen iets nieuws uit. Doe dat vooral niet. De kans op mislukking is groot en het zorgt alleen voor onnodige stress. Hou het vooral simpel want dat is vaak lekkerder dan een ingewikkeld recept.”

Het recept
Voor De Gelderlander bedacht ze een makkelijk hoofdgerecht: zalm uit de oven met groene kruidenkorst. „Met het groen van de korst en het rood van de tomaatjes, is het lekker kerstachtig. Bovendien kan je de korst al een dag van tevoren bereiden en hoeft de zalm maar 8 minuten in de oven. Ideaal voor de drukke feestdagen dus.”

Geen fan van vis? Probeer dan één van haar andere kerstrecepten.

Ze zijn de BN'ers van de 21ste eeuw: bloggers. Ze vertellen je dagelijks wat je moet eten, dragen of maken en geven ondertussen een kijkje in hun leven. De Gelderlander zoekt bekende en minder bekende bloggers uit de regio op tijdens de feestdagen en vraagt naar hun beste kersttips. Dit is het derde deel in een serie.

Zalm uit de oven met groene kruidenkorst. Foto: Keukenliefde
Volledig scherm
Zalm uit de oven met groene kruidenkorst. Foto: Keukenliefde © Keukenliefde

Rivierenland