Volledig scherm
© Frank Uijlenbroek

Toezichthouders moeten politie vervangen bij Fruitcorso

TIEL - De politie gaat niet aan het werk tijdens Fruitcorso in Tiel. Dat heeft politiechef Erik Bomhof laten weten. De gemeente Tiel vervangt de gebruikelijke politiekoppels voor de openbare orde mogelijk door toezichthouders.

Er wordt door de gemeente nog een slag om de arm gehouden of dit ook daadwerkelijk nodig is. De minister heeft een kort geding aangespannen om de actie tegen te houden. De uitspraak hiervan is vrijdag. Ook zijn de onderhandelingen over de cao voor de politie nog gaande.

Mocht het nodig zijn, worden buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) ingeschakeld. Deze moeten waarschijnlijk van buiten de regio gehaald worden, omdat de vaste toezichthouders van Avri die dag al ingezet worden. Het is nog niet duidelijk wat hiervan de kosten zijn.

De politie is overigens wel beschikbaar voor noodhulp.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland