Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tour de Waal verplaatst grootste programma ooit naar later datum

De hoop was er vorige week nog: stel je voor dat iedereen op 5 mei buiten de deur de vrijheid mocht gaan vieren. Dan zou het bevrijdingsevenement Tour de Waal nog vreugdevoller worden dan eerder al was voorzien.

Ja, het is een tegenvaller. Maar uiteraard overheerst ook bij het bestuur van de Stichting BOL/Tour de Waal het begrip dat Bevrijdingsdag op 5 mei niet buiten de deur gevierd kan worden. Maar van uitstel komt geen afstel, is de stellige overtuiging van het bestuur.

Vorige week vergaderden voorzitter Ton Jansen uit Hellouw (oud-burgemeester Neerijnen), vice-voorzitter Alexandra van Dedem en de Tielse evenementen-organisator Jan van den Bergh bij het koetshuis van kasteel Ophemert, waar de familie Van Dedem woont. 

Toen was er nog enige hoop dat het op 5 mei zou kunnen. ,,Maar het mocht niet zo zijn weten we nu’’, zegt Van Dedem. 

Quote

We blijven hoopvol, landelijk gaan stemmen op om rond 15 augustus, de capitula­tie van Japan, of in september de vrijheid te herdenken en te vieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland