Het springkussen van het zwempark van Camping In den Boomgaard in Kapel-Avezaath vlak na het dodelijk ongeluk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het springkussen van het zwempark van Camping In den Boomgaard in Kapel-Avezaath vlak na het dodelijk ongeluk. © Raphael Drent

Tragische dood van meisje (8) in waterpark, hard oordeel over toestellen: ‘Wrang voor ouders’

Het waterpark in Kapel-Avezaath waar in juni vorig jaar een 8-jarig meisje verongelukte, voldeed niet aan de eisen. ,,Het is wrang voor de ouders dat hun verlies voorkomen had kunnen worden”, zei de officier van justitie vandaag tijdens de strafzaak.

5 reacties

 • Astrid van Empel

  2 maanden geleden
  Deze in trieste dag herinner ik mij bedroefd. Arm kind. Ach ouders…. “ waar waren eigenlijk haar ouders / verzorgers toen dit gebeurde ?” Dit is geen toestel voor jonge kids alleen. Hoe ik ook aan hen dacht. Maar, ik dacht ook aan de eigenaren en medewerkers van dit top ! Recreatiegebied. Dit is je ergste droom. Het zijn fantastische mensen die geen dolksteek in hun rug verdienen. Ik vind het afschuwelijk te lezen wat hen nu overkomt.Een beroep met risico. Ik hoop dat u empatisch bijval krijgt.
 • Joep Meij

  2 maanden geleden
  Ik liep ooit met mijn kind aan de hand in het zwembad.Kind was 3 jaar.Ik kijk even een andere kant op ,loop weer verder ,kijk opzij naar mijn kind,ligt hij gewoon onder water .Zo stom,ik hadzijn hand vast en niks gemerkt en ook niemand die je even attendeert.Waarmee ik wil zeggen dat een ongeluk in een klein hoekje zit,sterkte voor de ouders
 • M. Peters

  2 maanden geleden
  Als ik die eerste foto bekijk en tijdens het ravotten van tientallen zo niet 100+ kinderen en er komt een eentje niet meer boven, hoe moet je dat allemaal tegelijk overzien als badmeester? Klaarblijkelijk hebben vriendjes of vriendinnetjes ook niets gezien? Blijft een enorm link gebeuren dit soort water gevaartes en ook dit tragische ongeval is er zeker één te veel. Sterkte aan alle betrokkenen, moet vreselijk zijn voor iedereen.
 • Peter Looyenga

  2 maanden geleden
  Natuurlijk hebben ondernemers hier een zware steek laten vallen maar... waar was de overheid in deze? Die staan meteen klaar om te cashen middels vergunningen, maar zodra het aankomt op het uitvoeren van hun taken... ho maar! Zij zijn als een van de eerste op de hoogte van de verandering in eigenaar, hoe moeilijk is het dan om in het kader van volks veiligheid te controleren of alles nog op orde is?
 • Henk Doddema

  2 maanden geleden
  Beschamend dat het OM het woord wrang kiest. Hiermee wordt totaal geen recht gedaan aan het leed van de ouders. Wrang voor een levenslang trauma.