Volledig scherm
De TUI-winkel in Woensel. Zo zullen de winkels in Druten en Tiel er ook uit gaan zien. © TUI

TUI neemt reisbureaus van failliet A&A Tours in Tiel en Druten over

TIEL - TUI neemt twee van de vier failliete reisbureaus van A&A Tours over. De winkels in Tiel en Druten maken vanaf aanstaande maandag al een doorstart en blijven gewoon open. 

Reisorganisatie TUI heeft al 130 eigen reisbureaus en ziet deze twee winkels als een aanvulling op haar huidige bestand.

Ondanks het feit dat veel reizen online worden geboekt, gelooft Nico van der Veer - directeur reisbureaus bij TUI - nog in zijn fysieke vestigingen. ,,De reisbureaus nemen nog steeds een belangrijke plaats in binnen TUI, ze realiseren 50 procent van onze vakantieverkoop.’’ 

'Adviseurs houden baan'

In Tiel en Druten wil Van der Veer de voormalig medewerkers van A&A behouden. ,,Wij hebben de intentie de huidige medewerkers in Tiel en Druten een arbeidsovereenkomst aan te bieden en gaan met hen in gesprek. Goede reisadviseurs zijn altijd welkom bij TUI’’, aldus Van der Veer.

De klanten die een reis bij TUI geboekt hebben, kunnen daarvoor terecht bij deze twee overgenomen winkels. Wie bij het voormalige A&A een reis heeft geboekt bij een andere leverancier (bijvoorbeeld Corendon, Sunweb of Neckermann), kan zich het beste rechtstreeks tot die touroperator richten. Als daar hulp bij gewenst is, kunnen klanten van het failliete reisbureau 'uiteraard' assistentie krijgen in de vestigingen in Tiel en Druten, laat een woordvoerder van TUI weten.

Of er nog een toekomst is voor de winkels in Geldermalsen en Culemborg, wordt door de curator onderzocht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland