Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Uren in de auto voor de tandarts: van Tiel naar Amsterdam

TIEL - Een uur in de auto zitten voor een controle bij de tandarts? Het klinkt als gekkenwerk, maar niets is minder waar. Veel mensen zijn zeer trouw aan hun eigen tandarts, al moeten ze er 100 kilometer voor rijden. Zo ook Dirk de Jongh uit Tiel.

,,Mijn tandarts zit in Amsterdam’’, zegt Dirk de Jongh (57). ,,Ik moet er wel bijna 100 kilometer heen en 100 kilometer terug voor rijden, maar dat heb ik er graag voor over.’’ 

De Jong is geen uitzondering. Uit onderzoek van de website tandarts.nl blijkt namelijk dat ruim driekwart van de patiënten zeer trouw is aan hun 'eigen’ tandarts. Ook na een verhuizing wisselt men niet snel.

Dit geldt ook voor lezers van de Gelderlander: in een poll op de website zegt een ruime meerderheid, ondanks de afstand, niet op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland