ANP
Volledig scherm
© ANP

Vaccinatiegraad HPV daalt snel in Rivierenland

TIEL - Het aandeel meisjes dat zich laat inenten tegen HPV, een virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, is in het grootste gedeelte van Rivierenland nog relatief hoog. Maar de vaccinatiegraad daalt snel.

11 reacties

 • janv

  4 jaar geleden
  In laten enten door een goed ingepakte verpleegster,  is ze zelf  bang voor besmetting  ?
 • Fred

  4 jaar geleden
  Waar sommigen menen entingen verplicht te kunnen stellen zouden zij nog mogen bedenken dat de lichamelijke onschendbaarheid van het lichaam in de grondwet is vastgelegd, gelukkig. En waar het RIVM als lobby- en belangencluk zich met persberichten aandacht tracht te krijgen ondermijnt ze eerder het vertrouwen dat grote delen van de bevolking stellen in de inentingsmogelijkheden.
 • dymphna visser

  4 jaar geleden
  2 Kinderen van me kregen flink eczeem na een ineting en bij de derde kind liet ik de prik later zetten en die kreeg het ook, maar vele malen minder.  Bij onze 4de kind wachte ik met enten tot hij 1 j was en liet hem toen enten en die kreeg geen eczeem. Deze prikken tegen baarm,h,kanker heb ik gewust gene risco genomen. Ze zijn nu volwasne en kunnen zelf nu kiezen of ze deze prik willen. De kosten van deze eczeem werden voornamelijk door ons zelf betaald omdat ik ook de alternatieve weg heb gewandelt en de dokters niks konden doen voor onze kinderen en is dat normaal. Kosten + -10.000 gulden,,
 • Janine Dutchie

  4 jaar geleden
  Voor hpv is dat heel anders en kun je niet vergelijken met andere soa's. Zelfs met voorbehoedsmiddelen zoals condooms is hpv nog steeds overdraagbaar. En en zijn zoveel soorten hpv en een paar daarvan kunnen kankerverwekkend zijn. Dus wil je zeker geen hpv dan moet je beide maagd zijn en nooit meer bij elkaar weg gaan. Of gewoon nooit s#x hebben en non of monnik worden.
 • Josefien

  4 jaar geleden
  Kleine correctie; voor zover ik weet wordt het gezien als de wil van de Heere mochten kinderen ziek worden.  Wij als volwassenen zijn verantwoordelijk voor onze kinderen en mogen blij zijn met het vaccinatie programma in ons land!

Rivierenland