Het aantal jongeren dat doorverwezen werd naar Halt steeg van 100 in 2018 naar 150 in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal jongeren dat doorverwezen werd naar Halt steeg van 100 in 2018 naar 150 in 2019. © Bureau Halt

Veel jongeren uit Rivierenland naar Halt voor schoolverzuim:

TIEL - In Rivierenland worden fors meer jongeren doorverwezen naar Halt. Hun aantal steeg van honderd in 2018 naar honderdvijftig vorig jaar. Opvallend vaak gaat het hierbij om schoolverzuim.

Kinderen die regelmatig niet of veel te laat komen opdagen op school, komen in eerste instantie op het bordje van de leerplichtambtenaar van de gemeente.

Als het verzuim niet ophoudt, kan de leerplichtambtenaar jongeren van 12 tot 18 jaar doorverwijzen naar Halt. ,,Dan volgt een soort aangepaste Halt-straf”, zegt Steffie van den Berg, Halt-medewerker Rivierenland.

Quote

Onder de 16 jaar betrekken we de ouders erbij

Steffie van den Berg, Halt Rivierenland

,,Een jongere komt bij ons op gesprek en we brengen in kaart waarom hij of zij niet naar school gaat. En we maken concrete afspraken, die we vastleggen in een plan van aanpak. Onder de 16 jaar betrekken we de ouders erbij. En we nemen altijd contact op met de mentor op school.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland