Kinderarts en OMT-lid Károly Illy is werkzaam in ziekenhuis Rivierenland in Tiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderarts en OMT-lid Károly Illy is werkzaam in ziekenhuis Rivierenland in Tiel. © Raphael Drent

Verlengde kerstvakantie? ‘Niet kinderen, maar ouders moeten thuisblijven’

TIEL - De kerstvakantie van scholieren verlengen met een week is een slecht idee. ,,Het wordt dan vooral gebruikt als instrument om de ouders thuis te houden, dat gaat echt veel te ver.’’

12 reacties

 • Bert

  2 maanden geleden
  Het gaat hier meer over pubers van de middelbare school. Zij hebben thuis geen oppas meer nodig en kunnen gewoon online les krijgen dus geen extra week vakantie maar wel thuisblijven. Kinderen op het basisonderwijs zijn minder besmettelijker dat is nu onderhand wel duidelijk geworden en kunnen gewoon naar school.
 • John

  2 maanden geleden
  In vervolg op onderstaande:De overheid kiest hier bewust voor, de andere keuze is een volledige lockdown: Allles dicht gooien behalve supermarkten. Ik begrijp echter heel goed dat ze hier NIET voor kiezen omdat dat leidt tot veel meer maatschappelijke  en economische schade.Dat is dus waar we nu tegen aan lopen: de nadelen van een beperkte lockdown, die dus niet alles volledig en evenredig covert.  Het is gewoon een rottijd!
 • John

  2 maanden geleden
  Beste Joelle,Omdat het gewoon ook zo is. De besmettingen ontstaan vooral bij langer contact dan gewoon in het voorbijgaan.. Dus indien horeca open zou zijn mogelijk in de horeca (corona en alcohol gaan daarbij slecht samen), Maar dus ook in het OV en op scholen. Ik heb 2 dochters op verschillende middelbare scholen zitten en de besmettingen lopen daar in de afgelopen 2 weken enorm op. Mijn dochter is ook vanochtend positief getest en nu mogen we voor de tweede keer in een maand in quarantaine. Pas nu adviseert GGD om over te gaan op online les op 1 van die scholen, dat is rijkelijk laat.
 • Berend

  2 maanden geleden
  Ja en de kinderen komen niet thuis???
 • hajo

  2 maanden geleden
  Moeten scholen dan de ouders gaan begeleiden op speelplaats en daarbuiten. ? Lijkt van wel , maar is toch echt de ouders hun eigen verantwoording. Leerkrachten moeten nu al hun kinderen veelal opvoeden.
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Rivierenland