Volledig scherm
© Thinkstock

Verstandelijk beperkten krijgen eigen appartement in Tiel

TIEL - Het statige pand dat als kantoor diende voor Bureau Toezicht en handhaving is het nieuwe onderkomen voor zeven mensen met een verstandelijke beperking.

Zorggroep Thedinghsweert heeft in de Tielse Ambtmanstraat een geschikte locatie gevonden om zeven mensen met een verstandelijke beperking te huisvesten. Naast een eigen appartement is er voor de bewoners ambulante zorg beschikbaar.

Verbouwd
Op dit moment wordt het pand, een Rijksmonument waarin voorheen de stadswachten van Bureau Toezicht en handhaving waren gevestigd, gerenoveerd en verbouwd door Van Herwijnen Vastgoed BV. In maart 2017 wordt de woonvorm geopend.

Woonbegeleiders
Naast 7 appartementen zijn er in het pand een gemeenschappelijke leefruimte met keuken en een kantoorruimte gecreëerd. Daar verblijven woonbegeleiders die dagelijks aanwezig zijn. De bewoners krijgen de mogelijkheid om zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld koken in hun eigen appartement, maar is het ook mogelijk met elkaar te koken of eten in de gezamenlijke leefruimte en keuken.

Omdat Thedinghsweert naast het zelfstandig wonen veel belang hecht aan het sociale karakter van het project, is de match tussen bewoners van belang. Daarom organiseert Thedinghsweert een aantal kennismakingsbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op 30 november. Aanmelden en info via wonen@thedinghsweert.nl.

Rivierenland