Verwarde man in Tiel klimt na ruim drie uur van het dak af

update en videoTIEL - Een verwarde man heeft woensdagmiddag ruim drie uur op een dak van een woning in Tiel gezeten. Inmiddels is hij zelfstandig van het dak afgeklommen en meegenomen naar het bureau. Dit bevestigt een woordvoerder van de politie. 

Er was veel politie aanwezig en de straat was met lint afgezet. Een onderhandelaar probeerde de schreeuwende man te kalmeren en hem er van te overtuigen veilig van het dak af te komen. Dit gebeurde na ruim drie uur. De politie heeft de man inmiddels meegenomen naar het bureau.

Volgens buurtbewoners heeft de man psychische klachten. Ook is hij volgens sommigen verslaafd. De man zou rond 14.00 uur vanmiddag uit het zolderraam van zijn rijtjeshuis zijn geklommen om vervolgens op het dak van zijn buurvrouw te gaan zitten.

De tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De man heeft meer dan drie uur op het dak gezeten. © Fernando Bot/Persbureau Heitink

Buurvrouw bij de keel gegrepen

Waarom de man besloot op het dak te gaan zitten is niet bekend. Voor de tientallen toeschouwers die op het voorval waren gekomen was wel duidelijk dat hij zich niet naar beneden zou laten praten.

Met die buurvrouw lag hij volgens omstanders eerder in de clinch. ,,Er loopt nog een rechtszaak tegen hem in Arnhem’’, weet een van hen. ,,Omdat hij haar ‘s nachts in haar tuin heeft opgewacht en bedreigd. Hij heeft haar bij haar keel gegrepen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Hij klom op het dak van een woning aan de Roos Vosstraat in Tiel. © Persbureau Heitink

Scheldkanonnades en troep in de tuin

De vrouw op wiens dak de verwarde Tielenaar zat, zou hem hebben aangesproken op zijn gedrag. Volgens buurtbewoners zorgt de man voor overlast met harde scheldkanonnades om half acht ‘s ochtends, herrie en troep in zijn tuin.

Vroeger was de buurt volgens bewoners rustig, maar sinds enkele jaren zorgen twee mannen voor veel gedoe. De verwarde man op het dak is één van hen.

De doorgaande weg achter het bewuste huis langs is rond 16:00 uur deels afgesloten geweest voor verkeer door de politie. 

Volledig scherm
De man zit op het dak van een woning aan de Roos Vosstraat in Tiel. © Persbureau Heitink
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland