Volledig scherm
Danny Vera © Lex De Meester

Vijf nieuwe namen voor Appelpop bekend gemaakt: Danny Vera komt rocken in Tiel

TIEL Onder andere rock-’n-roller Danny Vera en de Spaanse feestband Muyayo Rif spelen in september op het Tielse muziekfestival Appelpop. Ook Thomas Azier, Son Mieux en EUT zijn aan de line-up toegevoegd.

Na eerder dit jaar bekend te hebben gemaakt dat Within Temptation, Douwe Bob, Kraantje Pappie, Rondé, Nielson, Navarone, Davina Michelle en ‘huisband’ Racoon op Appelpop spelen, heeft festivalorganisator Stichting Muziekstad Tiel (SMT) weer vijf nieuwe acts naar buiten gebracht. Zo komt Danny Vera, bekend van de hit Roller Coaster (bekroond tot NPO Radio 2 Topsong) naar Tiel, evenals de Haagse synthpopband Son Mieux en Thomas Azier, die op ‘duistere electropop’ trakteert. 

Volledig scherm
Thomas Azier © DG

Ook EUT, een formatie die ongepolijste poprock produceert, is geboekt. Naast deze acts van eigen bodem, treedt ook Muyayo Rif op: een achtkoppige band uit Barcelona die met een vrolijke mix van latin, ska en punk garant staat voor feest. 

En al is het niet officieel door SMT naar buiten gebracht, ook hardcoreband Deposit - winnaar Parel van de Betuwe 2019 - is tijdens de 28ste Appelpop van de partij.

Appelpop, dat vorig jaar ruim 120.000 naar de Tielse Waalkade trok, staat vrijdag 13 en zaterdag 14 september weer op de kalender. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland