De plek waar de mishandeling plaatsvond in Tiel.
Volledig scherm
De plek waar de mishandeling plaatsvond in Tiel. © Politie

Vijftal trekt man van fiets en slaat en schopt hem lachend in elkaar in Tiel

TIEL - Een 24-jarige fietser is donderdagavond rond 21.45 uur op de Laan van Westroijen in Tiel van zijn fiets getrokken en mishandeld door een groep van vijf jongens. Terwijl de Tielenaar op de grond lag werd het hij  volgens de politie geschopt en geslagen. Tijdens die mishandeling hoorde het slachtoffer de jongens hardop lachen. 

De fietser was op weg naar huis. Hij zag op het fietspad langs de Laan van Westroijen ter hoogte van het zwembad vijf jongens staan die hem de weg versperden. Het slachtoffer probeerde de groep alsnog te passeren. Dat stonden de jongens niet toe.

Vervolgens werd hij van zijn fiets getrokken, tegen de grond gewerkt en door het vijftal geschopt en geslagen. Het slachtoffer hoorde een aantal jongens lachen terwijl hij werd mishandeld. 

Precieze beschrijvingen van de daders

De groep bestond volgens het slachtoffer uit jongens in de leeftijd tussen de 17 en 20 jaar. Allen droegen donkere (merk)kleding. De fietser kon aan de politie vrij precieze beschrijvingen geven van de daders. 

Na de mishandeling zou de groep het slachtoffer op de grond hebben achtergelaten en zijn weggefietst richting centrum Tiel. 

Over de verwondingen van het slachtoffer is nog niets bekend gemaakt. De politie heeft een getuigenoproep gedaan om de daders van de 'laffe daad’ in beeld te krijgen. 

Rivierenland