Volop drukte bij de Turkse bakkerij voor het Suikerfeest

Met vijf tips voor wie mee wil vierenTIEL- Het Suikerfeest is een moment waarop samenzijn centraal staat, maar ook qua lekkernijen doet de islamitische feestdag zijn naam eer aan. Bij Sevdi Bakkerij aan de Vleesstraat in Tiel staat de toonbank dan ook vol zoetigheid op de dag die het einde van de vastenmaand markeert.

De voorbije vier weken had Selim Sevdi vooral Nederlandse klanten in zijn Turkse bakkerij gezien. ,,Ramadan, hè. Ook een moslim die niet aan het vasten is, blijft dan thuis. Die komt niet naar de winkel. Dat voelt niet goed.’’

Hij runt de zaak samen met zijn broer Tolga. Dinsdag, op de dag van het Suikerfeest, melden de ‘vaste klanten’ zich weer aan Selim's toonbank, die voor deze feestelijke gelegenheid vol ligt met zoetigheid. ,,Baklava’’, zegt  Sevdi wijzend naar de volle schalen. ,,Ik heb ze met griesmeel, walnoten en de originele ‘vierkante’ baklava natuurlijk met pistachenootjes, maar frikandelbroodjes en de Turkse pizza zijn ook populair.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wie wil er op Frame-voetbal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’
    PREMIUM

    Wie wil er op Fra­me-voet­bal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’

    TIEL - Ze lijken als twee druppels water, zijn vrolijk, eigenwijs, beweeglijk en doen het goed op school. In veel dingen gaan tweelingbroers Mika en Tygo (6) gelijk op, maar niet in alles. Door een spieraandoening kan Tygo alleen maar toekijken als zijn broertje sport. Dat wil vader Martijn Zondag veranderen. Hij zoekt teamgenootjes en een club voor een Frame-voetbalteam.

Rivierenland