De Dreef bij Wadenoijen. Een meerderheid van de dorpelingen wil de nieuwe weg het liefst straks langs de zuidzijde (links) van het spoor, maar dat is ook veruit het duurste tracé.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dreef bij Wadenoijen. Een meerderheid van de dorpelingen wil de nieuwe weg het liefst straks langs de zuidzijde (links) van het spoor, maar dat is ook veruit het duurste tracé. © Google Streetview

Wadenoijen: met extra Haagse miljoenen kan weg voor Passewaaij wél pal langs spoor

Ophef in Wadenoijen, nu blijkt dat het tracé voor een derde ontsluitingsweg voor Tiel naar de A15 pal langs de spoorlijn in het dorp veruit het duurst is. En daarmee veel minder voor de hand liggend lijkt dan een slingertracé dwars door de weilanden, dat een stuk goedkoper is maar dichter bij de dorpskern komt. ‘Haal extra budget bij de rijksoverheid, die heeft er miljarden voor klaarliggen’, is de boodschap vanuit Wadenoijen aan de gemeente Tiel.

2 reacties

  • Arie van Doorn

    2 maanden geleden
    Het trace langs de spoorlijn is zo en zo het beste trace,dan word er het minste schade aan het gebied toegebracht,het zou treurig zijn als zo n gebied ook weer word doorsneden,door een weg ,maar geld zal wel weer alles over heersen,schitterend die welvaart.
  • B. van Andel

    2 maanden geleden
    Genoemde tracé splijt het dorp in tweeën, en zal veel overlast geven voor de bewoners. Wat is er mis met het meest zuidelijke tracé. Kunnen de toekomstige bewoners gelijk de wijk uit, en kan ook het woon/ werk verkeer van Ophemert direct richting de A15.