Maaien van grasland op de dijkhelling.
Volledig scherm
Maaien van grasland op de dijkhelling. © Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland geeft honderden hectaren dijkhelling in pacht

TIEL - Wie niet weet waar hij met zijn schapen heen moet of gras wil winnen voor ander vee, kan binnenkort bij Waterschap Rivierenland terecht. Het waterschap geeft namelijk binnenkort 340 hectare aan dijkpercelen uit voor de pacht. Ook zijn er twintig agrarische kavels (maximaal 6 ha) beschikbaar als grasland. 

In het hoofdkantoor van het waterschap in Tiel is op dinsdag 5 november een informatieavond over de nieuwe uitgifte. Wie wil pachten moet zich houden aan de ecologische werkprotocollen die gelden voor het natuurlijk beheer van de gronden. 

De inschrijving is voor iedereen, maar wie belasting betaalt via Waterschap Rivierenland heeft voorrang. Bij gelijkwaardige kandidaten moet misschien geloot worden.  De pacht van de percelen grond is voor maximaal 3 jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland