Volledig scherm
PREMIUM
De bever zorgt nu nog niet voor serieuze problemen. Waterschap Rivierenland houdt er rekening mee dat dit binnen afzienbare tijd kan veranderen. © Getty Images

Waterschap Rivierenland wil ‘probleembevers’ afschieten om dijken veilig te houden

TIEL - Het gaat goed met de bever. Zo goed, dat Waterschap Rivierenland zich met de groeiende populatie gravers voorbereidt op het ergste. Waar nodig, wil het beschermde bevers afschieten om dijken te redden.

Waar de bever vorig jaar nog niet werd gezien als bedreiging en zachte maatregelen volstonden, bereidt Waterschap Rivierenland zich inmiddels voor op een hardere aanpak. ,,In het uiterste geval willen we overgaan tot het doden van bevers,’’ zegt waterschapsbestuurder Mathieu Gremmen.

,,Enkel daar waar het dier echt zorgt voor overlast of waar de veiligheid van ons gebied in het geding komt, moeten we kunnen ingrijpen.’’

Quote

Afschieten is vooralsnog niet aan de orde, maar we willen straks niet te laat zijn als de bevers wél een risico vormen

Woordvoerder, Waterschap Rivierenland
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland