Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden aan de Maurikse Wetering even oostelijk van Buren. De vraag is hoeveel werkzaamheden Waterschap Rivierenland nog kan bekostigen nu de schuld is opgelopen.

Waterschap stapelt schuld op schuld... de rekening is voor u

Tien vragenWaterschap Rivierenland kampt met een torenhoge schuld. Bijna niemand lag er wakker van. Tot nu. Want Rivierenland kan nieuwe dijkversterkingen niet betalen. Tien vragen, tien antwoorden.

1. Wat is er aan de hand?
Waterschap Rivierenland heeft het versterken van zwakke dijken in het rivierengebied voorlopig uitgesteld. Het waterschap kan de rekening naar eigen zeggen niet betalen en heeft een brandbrief gestuurd naar minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Strekking: help ons. Het rivierengebied telt tien kwetsbare dijken die eigenlijk aangepakt moeten worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wie wil er op Frame-voetbal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’
    PREMIUM

    Wie wil er op Fra­me-voet­bal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’

    TIEL - Ze lijken als twee druppels water, zijn vrolijk, eigenwijs, beweeglijk en doen het goed op school. In veel dingen gaan tweelingbroers Mika en Tygo (6) gelijk op, maar niet in alles. Door een spieraandoening kan Tygo alleen maar toekijken als zijn broertje sport. Dat wil vader Martijn Zondag veranderen. Hij zoekt teamgenootjes en een club voor een Frame-voetbalteam.

Rivierenland