Voor de derde keer in korte tijd belandde een auto in de sloot aan de Reuchlinlaan in Tiel.
Volledig scherm
Voor de derde keer in korte tijd belandde een auto in de sloot aan de Reuchlinlaan in Tiel. © Persbureau Heitink

Weer auto de sloot in, Tiel neemt maatregelen

TIEL - Opnieuw is een auto de sloot in gereden op de Jonkheer P.A. Reuchlinlaan in Tiel. Het ongeluk van woensdagavond was het derde ongeval op die plek in korte tijd. In december reden op hetzelfde punt twee Tesla’s de plomp in. De gemeente neemt maatregelen.

Hulpverleners bij de auto die de sloot in reed bij de Reuchlinlaan in Tiel.
Volledig scherm
Hulpverleners bij de auto die de sloot in reed bij de Reuchlinlaan in Tiel. © Persbureau Heitink

Door de ongelukken zijn twee lantaarnpalen beschadigd, waardoor de bocht sindsdien slecht verlicht is. Liander moet de lantaarnpalen vervangen, maar de gemeente komt nu ook in actie.

Er worden reflecterende geleidebakens (ook wel schildje, baakschild of baakje genoemd) geplaatst die het verkeer door de bocht moeten leiden.

Wethouder Frank Groen noemt de ongevallen ‘een ontzettende vervelende samenloop van omstandigheden. In de tien jaar ervoor is er niets gebeurd in die bocht.’

Een aantal weken geleden reden we met de auto door de bocht in Tiel. In de video is goed te zien waar de auto's van de weg zijn geraakt.

Geen scherpe bocht, maar ook geen waarschuwingsborden

Wat onze verslaggever destijds opviel is dat er geen waarschuwingsborden staan voor de bocht waarmee de bestuurder geattendeerd wordt op de curve die de - verder vrij rechte - Reuchlinlaan hier maakt. Ook zijn er geen witte lijnmarkeringen die de begrenzing van de rijbaan aangeven.

Politie onderzoekt ongevallen

Bij de ongevallen raakten twee mensen gewond. Bij het eerste ongeval nam de bestuurster van de Tesla de bocht te ruim. De politie onderzoekt het tweede ongeval nog. Onderzoek moet uitwijzen of het zelfrijdend- en corrigerend vermogen van de wagens van invloed is geweest bij de ongevallen. Auto's van Tesla gebruiken de belijning van de weg om te beoordelen of er moet worden ingegrepen door bijvoorbeeld bij te sturen.

Rivierenland