De entree van het ziekenhuis in Tiel.
Volledig scherm
De entree van het ziekenhuis in Tiel. © Foto Jan Bouwhuis

Weer inwoners van Rivierenland met corona opgenomen in ziekenhuis

TIEL - Opnieuw zijn er inwoners van Rivierenland in het ziekenhuis opgenomen omdat ze ernstig ziek zijn door een besmetting met het coronavirus. Het gaat om 3 Tielenaren, 1 inwoner van Buren en 2 mensen uit West-Betuwe.

Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM van deze vrijdag. Die organisatie maakt nu dagelijks bekend hoeveel coronapatiënten er per gemeente zijn opgenomen in het ziekenhuis. 

Beste beeld

De data van ziekenhuisopnames per gemeente geven op dit moment het beste beeld over hoe de epidemie verdeeld is over Nederland, omdat de ziekenhuizen meer patiënten testen op het coronavirus. 

Er liggen nu 6 inwoners van de gemeente Buren in het ziekenhuis, dat waren er 5. Het aantal Tielenaren dat ernstig ziek met corona is opgenomen, is gestegen van 21 naar 24. Het aantal inwoners van West-Betuwe in het ziekenhuis steeg van 15 naar 17. 

Gelijk gebleven

Het aantal inwoners van Neder-Betuwe dat met corona in het ziekenhuis ligt, is gelijk gebleven. Het gaat om 26 mensen. In Culemborg bleef het aantal ook gelijk, namelijk 17. 

Rivierenland