Volledig scherm
Een auto aan de Neerijnenlaan gaat in vlammen op. © Marco van Deick

Weer twee nachtelijke autobranden in Tiel

TIEL - Voor de tweede keer in twee dagen is er 's nachts op de Neerijnenlaan in Tiel-West een auto in vlammen opgegaan. Niet veel later was het ook raak op de Buurmalsenstraat.

De brandweer werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.30 uur gealarmeerd voor een autobrand op de Neerijnenlaan. Die brand was lastig te blussen door een gaatje in de brandstoftank. Daardoor werd het vuur steeds aangewakkerd. Rond 03.30 uur kon de brandweer weer uitrukken voor een autobrand, ditmaal op een parkeerplaats aan de Buurmalsenstraat. Die brand had de brandweer snel onder controle.

Dertien
De oorzaak van de branden is onbekend. In de afgelopen twee maanden zijn er met name in het centrum van Tiel en in Tiel West dertien brandjes geweest, waaronder zes scooterbranden en nu drie autobranden. Volgens burgemeester Hans Beenakker wordt er alles aan gedaan om de branden een halt toe te roepen. De hulpdiensten werken daarvoor intensief samen in de Veiliger Wijkteams. Er wordt extra gesurveilleerd door de politie en opsporingsambtenaren van Avri. Ook wordt de hulp ingeroepen van de projectgroepen voor Buurtpreventie en ondernemers.

Daderprofiel
Om het onderzoek niet te frustreren, is de gemeente terughoudend met het geven van informatie. Burgemeester Hans Beenakker heeft wel laten weten dat er een duidelijk daderprofiel is, en dat hij hoopt dat dit snel leidt tot aanhouding. Beenakker: “Het is zaak dit zo snel mogelijk te tackelen. Camera’s helpen daarbij, zowel publieke als private. We zijn met het Openbaar Ministerie in overleg om deze beelden te kunnen gebruiken. Het lastige is dat je ze eigenlijk op heterdaad moet betrappen, fysiek of met de camerabeelden.”

Volledig scherm
De autobrand op de Buurmalsenstraat. © Marco van Deick

Rivierenland