Met het opzetten van een tentenkamp heeft de groeiende groep dakloze arbeidsmigranten in Tiel een gezicht gekregen. Een akelig gezicht waar niet zomaar een oplossing voor is.
Volledig scherm
PREMIUM
Met het opzetten van een tentenkamp heeft de groeiende groep dakloze arbeidsmigranten in Tiel een gezicht gekregen. Een akelig gezicht waar niet zomaar een oplossing voor is. © Raphael Drent

Welkom in het ‘bosje van schaamte’ in Tiel: hier proberen dakloze arbeidsmigranten te overleven

TIEL -  In een bosje langs de rand van de A15 bij Tiel leven zes mannen alsof het 1021 is. In een chaotisch tentenkamp met overal afval proberen ze wanhopig droog te blijven. Vier bewoners zijn arbeidsmigrant. Het is de donkere achterkant van industrie waarin werknemers soms wegwerpartikelen blijken te zijn. 

10 reacties

 • Cor Beets

  1 jaar geleden
  Ik woon zelf aan de sluis het zijn geen arbeids immigranten ze wonen daar al zeker 6 jaar niet continu maar regelmatig ze hebben zelfs een scooter en mobile telefoon. Het zijn wel alcohol en drugs gebruikers want er ligt er vaak bezaait met goedkope bierblikjes. Ze willen geen opvang. Dus maak er geen zieligge arbeids migranten van want ze werken al jaren niet. Tiel heb toch een zwervers opvang of niet bij de kwelkade.
 • Martin Reekers

  1 jaar geleden
  Als dit arbeidsmigranten zijn met eigen vervoer, en beschikken over normale bestaansmiddelen, dan hadden ze dáár niet geleefd onder dergelijke omstandigheden. Lijken mij meer gestrande alcoholisten die zelf allang niet meer doorhebben waar ze zijn, of wat ze aan het doen zijn. Dat dit überhaupt word gedoogd door een gemeente?
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Geen geld voor onderdak maar wel voor alcohol???? Vergeet de alcohol en ga met de flixbus terug naar huis.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Voor werkgevers is tijdelijk personeel een oplossing bij drukte. Indien buitenlands personeel via welke constructie dan ook met behulp van bijv. een uitzendbureau naar Nederland kan komen, dan zou er toch een regeling moeten zijn, die deze werknemers na afloop van een contract weer naar huis brengt. Een werknemer is meer dan een gebruiksartikel, die je inzet wanneer jij een arbeidskracht nodig hebt en/of er geld aan kunt verdienen.
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  Door meer op typisch Nederlandse wijze steeds maar weer rekening te houden met allerlei emoties en vaak ongegronde verwachtingen bij deze mensen, eindigen zij hier ook in een staat van "gedoogd worden", wat zoveel wil zeggen als dat er verder niemand meer naar omkijkt en ze aan hun lot zijn overgelaten. BARKA kan deze mensen terug brengen naar Polen en ze daar een nieuwe start laten maken, ik ben er voor om zoiets dwingend op te leggen aan deze mensen, zo komt er een eind aan hun ellende hier.