Volledig scherm
Staking FNV Lidl Tiel © Foto: DG

Werknemers Lidl Tiel gaan door met actie voor reiskosten

TIEL - Werknemers van het Tielse distributiecentrum van Lidl gaan door met hun actie. Maandag gaan ze naar het hoofdkantoor in Huizen om het gewenste sociale plan aan te bieden. Dat heeft de FNV vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Vrijdag legde ongeveer de helft van de vaste werknemers van het distributiecentrum het werk neer. Het gaat om circa 60 werknemers meldt de vakbond. Ze gaan naar Huizen om een plan met een reiskostenregeling aan te bieden aan Erwin Bziuk, directeur bij Lidl. Het bedrijf is van plan om begin 2019 het distributiecentrum van Tiel naar Oosterhout te verhuizen. Daarbij wil Lidl de extra reisvergoeding binnen 6 maanden verlagen naar nul euro. Er resteert dan nog de huidige 4,10 euro per dag. De werknemers moeten er zo volgens FNV zo 100 tot 200 euro per maand bij leggen om naar hun nieuwe werkplek te reizen.

'Kleine groep'

Een woordvoerder van Lidl meldt dat het bedrijf de situatie betreurt en benadrukt dat het om een betrekkelijk kleine groep medewerkers gaat. In totaal werken er 180 mensen, deels uitzendkrachten en kantoorpersoneel dat een andere CAO heeft. Ze stelt dat de juiste stappen genomen zijn om tot een goed en weloverwogen plan te komen. ,,Daarbij hebben wij uiteraard getracht de gevolgen voor de individuele medewerker zo veel mogelijk te beperken. Er is een reiskostenregeling voorgelegd, waarop door onze ondernemingsraad positief is gereageerd.’’

Lidl wil niet ingaan op de reiskostenregeling of hoe er met de staking wordt omgegaan. ,,Het is vooral zaak dat we dit eerst intern bespreken, met onze medewerkers en de OR.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland