Volledig scherm
Bedrijventerrein Medel 2 in ontwikkeling. © Foto Jan Bouwhuis

'Werknemers Medel moeten auto's gaan delen'

TIEL - Om te zorgen voor een betere bereikbaarheid van Tielse bedrijventerreinen en meer duurzaam vervoer gaat de stichting Dirk de Derde het personenvervoer van en naar de terreinen in kaart brengen. 

Daaruit wordt een voorstel gedaan aan de bedrijven hoe zij het vervoer goedkoper en duurzamer kunnen regelen door mensen die op dezelfde tijdstippen dezelfde routes afleggen met elkaar te verbinden. Daarnaast zijn er deelauto's en elektrische fietsen geplaatst bij station Tiel,  op Kellen en op Medel waar de werknemers gebruik van kunnen maken. De stichting ijvert voor een 'nieuwe economie' in de streek met allerlei initiatieven op het gebied van duurzaamheid. 

Geen openbaar vervoer

Flip en Klaar heet het project. Het gaat in totaal om zo'n 9.000 werknemers van 450 bedrijven op de terreinen Medel, Kellen, Latenstein en Westroijen. De stichting begint op Medel, waar ruim 3.000 mensen werken. Dit bedrijventerrein is niet meer bereikbaar met het openbaar vervoer sinds een aantal jaar geleden de Medelbus van Arriva werd geschrapt omdat er te weinig mensen gebruik van maakten.

CO2-uitstoot

Per bedrijf wordt gevraagd om een (anonieme) inventarisatie van waar de werknemers wonen en op welke tijden zij reizen. Met die gegevens gaat de stichting bekijken welke winst er te behalen is door ritten te delen, zowel wat betreft kosten als op het gebied van minder CO2-uitstoot. Het is dan aan de bedrijven om de contacten te maken om het ook daadwerkelijk te realiseren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kritiek op plan opheffen boemeltrein tussen Elst en Geldermalsen
    update

    Kritiek op plan opheffen boemel­trein tussen Elst en Geldermal­sen

    GELDERMALSEN / TIEL / ELST- Het plan om de treinverbinding tussen Geldermalsen, Tiel en Elst mogelijk op te heffen en te vervangen door een busbaan kan op kritiek rekenen. De Socialistische Partij in Provinciale Staten noemt het ‘een belachelijk idee’ om een treinverbinding te schrappen in een regio waar het verkeer dagelijks stil staat in files. Bij de gemeente Tiel en reizigersvereniging Rover heerst vooral scepsis.

Rivierenland