Volledig scherm
Wethouder Henk Driessen van Tiel. © Jan Bouwhuis

Wethouder Tiel krijgt vertrouwen na kritiek oppositie

TIEL - Er is voldoende vertrouwen bij de gemeenteraad dat wethouder Henk Driessen (CDA) de aanpak van thema's als schuldhulp en minimabeleid in Tiel tot een goed einde brengt. Dat is de uitkomst van de beantwoording van de uiterst kritische brief van de oppositie over het functioneren van Driessen, waarover deze krant eerder berichtte.

In de beantwoording stelt Driessen zeer geraakt te zijn door de kritiek. Het overschrijden van tijdsplanningen, opschorten van plannen en gebrekkige informatievoorziening zijn de belangrijkste oorzaken van de kritiek. Daarbij heeft Driessen lastige zaken in zijn portefeuille zoals het regionale meldpunt Veilig Thuis. Net zoals bij schuldhulp en het minimabeleid, zijn daar echter wel grote slagen gemaakt, stelt de wethouder.

Negatieve kwalificaties
Volgens fractievoorzitter van het CDA Tom van Oostrom ging de oppositie te ver door in de brief ook negatieve kwalificaties aan de wethouder te geven. De oppositie verklaart dat de scherpe toon bedoeld is om het college, de raad en de ambtenaren rond deze thema's op scherp te zetten. Dit omdat er nadrukkelijk aandacht voor is gevraagd, maar daadkracht uitbleef.

Verontschuldigingen
Oppositieleider Pieter van den Burg stelt dat het niet de bedoeling was de wethouder te beschadigen. „Een aantal woorden in de brief komen anders over dan bedoeld. Daar bied ik mijn oprechte verontschuldigingen voor aan.”

Rivierenland