Volledig scherm
© Thinkstock

Wethouder wil iedereen bij regiobieb houden

TIEL/ZALTBOMMEL - Wethouder Han Looijen van Zaltbommel hoopt dat het rapport Maasdriel en Neder-Betuwe overtuigt om bij de Bibliotheek Rivierenland te blijven. 

Uiteindelijk, beseft de voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg, is het aan de gemeente zelf om te besluiten in het convenant blijven of niet. ,,Maar het is zo dat hoe meer gemeenten niet meedoen, hoe duurder het wordt voor de overige. En het gaat niet om het belang van één gemeente, maar van heel Rivierenland. We hebben in de Regio afgesproken dat we laaggeletterdheid gaan bestrijden. Daar heb je iedereen bij nodig."

Schreeuwend duur

Raadslid Gert van Leeuwen van de grootste fractie in Neder-Betuwe, de SGP, zegt dat met het rapport de discussie pas begint. Hij wijst erop dat juist de doelgroep, laaggeletterden,  geen trouw bibliotheekbezoeker is, en dat het aantal leden in de gemeente te laag is. ,,Daardoor is de bibliotheek per lid schreeuwend duur." De bibliotheek heeft, stelt hij, nu 'geen enkele prikkel' om het aantal leden te laten stijgen. Van Leeuwen is benieuwd hoe scholen aankijken tegen leesbevordering en de rol van de bieb daarin. 

Neder-Betuwe vergadert op 2 maart in het gemeentehuis over het bibliotheekwerk, aanvang 19.30 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland