Volledig scherm
Drukte op Appelpop. © Raphael Drent

Wie speelt wanneer op Appelpop? De Staat en Kraantje Pappie zijn de afsluiters

videoDe namen waren al bekend, nu is ook bekend wie wanneer speelt. De afsluiters van Appelpop zijn dit jaar De Staat op vrijdag en Kraantje Pappie op zaterdag. Het gratis festival op de Tielse Waalkade wordt dit jaar geopend door Danny Vera.

Nadat Danny Vera vrijdag het festival aftrapt, volgen op het hoofdpodium Maan en Racoon. De Staat doet vrijdag het licht uit nadat het met ‘Witch Doctor’ de tent ongetwijfeld op zijn kop zet.

Op de Go Tan Stage - het tweede podium - spelen achtereenvolgens Son Mieux, Navarone en Rowwen Hèze.

Bij podium drie - de Rabostage - begint het feestje zelfs al voordat de officiële, muzikale opening is verricht met de grote VrijMiBoShow; een vrijdagmiddagborrel op grote schaal. Na de borrel is het podium aan Inhaler, All of the 80's, Merol en Singlefeestje.

Appelpop vindt dit jaar plaats op 13 en 14 september. 

Zaterdag

De zaterdag begint om 13.30. Een half uur later staat de eerste act gepland op het hoofdpodium: Davina Michelle. Na de vrouw met de grootste hit van het afgelopen jaar - Duurt te Lang -  volgen Douwe Bob, Ilse DeLange, Nielson en rockformatie Within Temptation. Rapper Kraantje Pappie mag als laatste voor het grote publiek spelen.

De Go Tan Stage is zaterdag van Nederlands jongste hitsensatie Suzan & Freek, Indian Askin, Thomas Azier, Muyayo Rif en Rondé.

Op podium drie is net als op vrijdag een mix gemaakt tussen livebands en gezellige, soms jolige, beleving. Deposit veroverde zijn plekje op het podium door de dertigste Parel van de Betuwe te winnen. De band gaat voor hard en trapt daarmee om 13.30 af. Daarna spelen Tape Toy, Mozes and the Firstborn, Eut.

Tegen het einde van de middag worden enkele populaire concepten uit de kast getrokken. Club Bizarre, Superstijl en als afsluiter de Tante Joke Karaoke Band waarbij bezoekers op het podium mogen zingen met de begeleiding van een liveband. Na Club Bizarre staat overigens nog wel een bijzondere band op het programma: Kuenta speelt stevige bastonen en afro-caraïbische ritmes met veel energie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland