Winkelcentrum Tiel ontruimd na vondst ‘verdacht pakketje’ met kleding; politie houdt verdachte aan

VideoTIEL - Winkelcentrum Kwadrant aan de Nieuwe Tielseweg is deze donderdagavond ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Loos alarm, zo bleek echter na politie-onderzoek. Het pakketje bevatte kleding. Na de melding is er wel een verdachte aangehouden, meldt de politie. 

Volledig scherm
Winkelcentrum Kwadrant aan de Nieuwe Tielseweg in Tiel is ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Winkelend publiek en personeel van de winkels moesten  rond 19.00 uur het centrum verlaten. Dat werd met linten afgesloten. Mensen mochten er niet meer in.

Volgens de woordvoerder zou er eerst een deskundige van de politie naar het winkelcentrum komen om te bezien of de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD)  zou moeten worden opgeroepen. Dat bleek niet nodig. Rond 20.00 uur werd het winkelcentrum weer vrijgegeven.

Meer informatie over de aangehouden verdachte  kan de politie niet geven.

Het verdachte pakketje werd gevonden na een onrustige nacht in Tiel. Even na middernacht werd aan de Burgemeester Van Altenastraat een aanslag gepleegd op de woning van een juridisch adviseur van de gemeente Tiel.  Daar lijkt een brandbom naar binnen te zijn gegooid.

Vanochtend bleken in dezelfde nacht van negen auto's de ruiten te zijn ingeslagen, nabij winkelcentrum Passewaaij. Ook brandde er een auto uit aan de Appelboogerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland